Cor Kronenburg

Cor Kronenburg

Pakte voor het eerst het zwaard op in 1996 en begon met het trainen en lesgeven in zwaardvechten voor shows en theater. Sinds 2003 is Cor de oprichter van Zwaard & Steen, nu één van de grootste scholen voor historische krijgskunsten in Nederland.

Cor is bekend met de Duitse tradities in de lijn van meester Liechtenauer, Ringeck, Von Danzig en Lignitzer tot aan Talhoffer en Meyer, maar ook de Italiaanse tradities van Fiore en Vadi. Hij traint nu voornamelijk langzwaard, dolk en worstelen volgens de Duitse traditie maar heeft vroeger ook veel gedaan met staf en zwaard/beukelaar.

Daarnaast heeft hij 6 jaar lang getraind op paardrijden met en zonder harnas om ook het Roßfechten en het Steekspel/Joust te kunnen beoefenen. Af en toe is Cor ook te vinden op levende geschiedenis of re-enactment evenementen, liefst op het slagveld.

Cor is een van de mede-oprichters van de HEFFAC en de H.E.M.A. bond Nederland.

“Mijn achtergrond in de verschillende krijgskunsten en sporten varieert van Judo, schermen en diverse westerse martial arts tot aan paardrijden, zowel geharnast en gewapend als zonder. Ik denk dan ook dat de historische krijgskunsten een puzzel is met vele stukjes en dat ieder stukje bestudeerd moet worden om die hele grote plaat compleet te krijgen. Het is soms lastig om te zien hoe alles met elkaar verbonden is, maar hoe meer je ervan doet, beleeft en onderzoekt hoe duidelijker het totale plaatje wordt.

 

Daarom is het ook zo belangrijk om alles te blijven doen, jezelf steeds weer uit te dagen. Zelfs met bijna 20 jaar ervaring zijn we nog steeds op onderzoek om deze sport te blijven ontdekken, verdiepen en te laten bloeien.”

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl