Cem Ates

Sinds 2005 traint Cem bij Zwaard & Steen en sinds 2013 ook als instructeur. Nadat hij een workshop had gedaan op de Gothic & Fantasy beurs in Rijswijk meldde hij zich gelijk aan voor een proefles. Hiervoor heeft hij 14 jaar gevoetbald en 4 jaar karate getraind.

cem600“Leren zwaardvechten is net als een boom. Je begint eerst met de basis onder de knie te krijgen, zoals voetenwerk, afstand inschatten tot je tegenstander, het maken van een slag. Dat is de stam. Hoe langer je traint hoe meer technieken je leert. Dat zijn de takken. Daarna leer je de overeenkomsten tussen de technieken en principes. Dat een techniek in verschillende situaties nog steeds uitgevoerd kan worden. 

Zwaardvechten is niet alleen maar om je heen slaan met een zwaard. Het zijn principes die je leert die zijn ontwikkeld door oude meesters. Deze principes en technieken zijn opgeschreven in manuscripten en sommige daarvan zijn bewaard gebleven. Het lezen van deze manuscripten en dan de krijgskunst proberen te interpreteren is een mooie manier om de geschiedenis levend te houden.”

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl