Arto Fama

Arto is in 2005 begonnen met trainen bij Zwaard & Steen. Toen nog met een houten zwaard, in de traditie van de vroeg Duitse meesters en dolk in de traditie van Fiore dei Liberi. In 2008 werd hij instructeur en vond hij de vreugde in het lesgeven en dat doet hij nu nog steeds.

In 2010 ging hij naar zijn eerste buitenlandse evenement, HEMAC Dijon in Frankrijk. Sindsdien heeft hij zich verder verdiept in het werk van Sigmund Ringeck. In 2012 heeft hij les mogen geven op Bilbao Armata en HEMA Celje. Arto is daarnaast ook een gevierd toernooivechter en is momenteel bezig om het werk van Ringeck te vertalen naar het Nederlands.

arto600“Het is mijn doel om mensen te inspireren om de connectie te kunnen ontdekken tussen bewegingen, technieken en principes. Om dan vervolgens in het vechten met het langzwaard, de juiste keuzes te kunnen maken door middel van observatie en herkenning van bepaalde situaties. Natuurlijk ook om de schoonheid te ontdekken in deze kunst. Dit alles terwijl je zo relaxed mogelijk blijft.

 Elkaar op het hoofd slaan met een stuk staal is bijzonder rustgevend want het vereist je volledige aandacht en concentratie!”

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl