Toernooitraining

Eén van de onderdelen van onze sport is ook het competitieve element van toernooien en wedstrijden. Je kan het vergelijken met de ultieme dynamische oefening om je vaardigheden toe te passen. De laatste jaren is het toernooicircuit een steeds groter onderdeel van de historische krijgskunsten geworden. Inmiddels heeft ieder land zijn eigen toernooi en is er in 2015 zelfs het eerste IFHEMA-toernooi in Hongarije. Ook zijn er organisaties aan het ontstaan zoals de Nordic League, waar alle Scandinavische toernooien bij aangesloten zijn.

Om hiermee om te gaan organiseert Zwaard & Steen regelmatig toernooitrainingen, waarbij zwaardvechters klaargestoomd worden om deel te nemen aan toernooien. Hierbij wordt niet alleen getraind op technieken, maar ook op de druk die je bij een toernooi kan voelen en hoe je daarmee om kan gaan. Onze instructeurs hebben allemaal toernooi-ervaring en kunnen dus bij het lesgeven ook uit eigen ervaring putten.

Natuurlijk kijken we ook naar het tactische aspect en geven je gerichte training over hoe je het beste je vaardigheden kan inzetten.

Als laatste trainen we mensen ook in “coached sparring”. Een methode om feedback te geven en te krijgen, zodat je als vechter nog efficiënter kan trainen. Hiermee leer je als vechter niet alleen observeren en feedback geven aan een andere vechter, maar train je zowel bewust als onbewust ook je eigen vaardigheden.

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl