Jury training

Omdat de toernooien nu zo in opkomst zijn, hebben we gemerkt dat er ook behoefte is aan goed opgeleid kader. Een toernooi is natuurlijk niet mogelijk zonder juryleden, tafelcrew en een scheidsrechter. Om deze reden zijn wij in 2014 begonnen met het aanbieden van jurytrainingen.

In deze training leer je niet alleen observeren, maar ook hoe je je observatie duidelijk kan maken naar je scheidsrechter en/of tafel. Doorgaans staan er op een toernooiveld twee vechters, vier juryleden aan de rand met vlaggen, en één scheidsrechter. Daarnaast is er nog de tafel, die de tijd en score bijhoudt.

De juryleden zien de treffer en roepen deze af, waarop de scheidsrechter het gevecht stillegt. Dan wordt er aan alle juryleden gevraagd wat zij hebben gezien, de jury geeft dit aan door middel van de vlaggen en vervolgens telt de scheidsrechter deze op en geeft de uiteindelijke score door aan de tafel.

Hoe beter iedereen op elkaar ingespeeld is, hoe soepeler het werkt. Dit is natuurlijk niet alleen fijn voor de vechters en het publiek, maar maakt ook dat het toernooi op schema verloopt.

In deze workshop leer je ook hoe je omgaat met overtredingen en hoe je een gevecht laat beginnen en weer afsluit.

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl