Training

Training 

Zwaard & Steen geeft al sinds 2003 les in HEMA (Historical European Martial Arts), waarbij de nadruk ligt op het zwaard voor twee handen, met een totale lengte van 120-135cm. Hierbij worden teksten uit de Duitse langzwaardtraditie van Johannes Liechtenauer en zijn leerlingen als bron genomen. Dit komt neer op dat wij dit zwaardvechtsysteem van die periode proberen te reconstrueren.  

Wij verzorgen wekelijkse trainingen in deze historische krijgskunsten. Tijdens de training ben je lekker actief bezig en word je uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen. Sterker en fitter worden gaan hand in hand met het verbeteren van je lichaamsbeheersing en coördinatie. Observeren, bewust worden van je eigen mogelijkheden en vertrouwen zijn belangrijke aspecten van de les. 

Altijd al een keer een zwaard willen hanteren? Vechten zoals in de middeleeuwen? Schrijf je dan nu in voor een proefles! 

Doelstelling 

Het uiteindelijke doel is zo dicht bij mogelijk komen tot het trainen en vechten als een beoefenaar uit de late middeleeuwen. De geschiedenis laten herleven om deze beter te begrijpen. 

Dit doen wij door teksten te bestuderen en interpretaties grondig te testen. Maar ook door iedereen in onze lessen de ruimte te geven om zich te ontwikkelen in een stimulerende en veilige omgeving. Eigen inzet, feedback van medeleerlingen, persoonlijke begeleiding en coaching van instructeurs zorgen ervoor dat geen enkele les hetzelfde is. Wij bieden een zorgvuldig uitgebalanceerd lesprogramma. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je altijd kan trainen op je eigen niveau, of je nu een ervaren zwaardvechter bent of net begint. Hierdoor kan je het maximale uit de training én jezelf halen. 

Om zo snel mogelijk mee te kunnen draaien in het hele lesprogramma is er gear beschikbaar, zodat je in de eerste 6 maanden niet gelimiteerd wordt door te weinig gear en niet meteen honderden euro’s hoeft te investeren in je uitrusting. 

De minimale leeftijd om bij ons te komen trainen is 16 jaar. Dit is omdat zwaardvechten een krijgsport is en hiervoor een serieuze en volwassen aanpak bij hoort, voor de veiligheid van alle betrokkenen. Zie ook onze huisregels en algemene voorwaarden

Interesse? Klik hier om je in te schrijven of je aan te melden voor een proefles!