img_9506_38231608915_o

Lessen

Wij bieden ons lesprogramma aan in blokken van 7 weken. Ieder blok heeft een onderliggend thema, zoals bijvoorbeeld afstand, tijd of situatieherkenning. Wij volgen hiermee de leer van meester Liechtenauer. Wij koppelen specifieke principes aan dit thema en gebruiken vervolgens technieken om het principe duidelijk te maken. Alle technieken en onderliggende principes komen hiermee dus aan bod.

Iedere les is onderverdeeld in een aantal blokken. Iedereen kan aan alle blokken meedoen op zijn of haar eigen niveau. Is een oefening te zwaar of niet duidelijk, dan zullen onze instructeurs je natuurlijk altijd helpen.

Warming-up > 10 minuten
Om te beginnen doen we een degelijke warming-up zodat we goed voorbereid aan de les kunnen beginnen. Hierin doen we een aantal oefeningen om de benodigde spiergroepen en gewrichten voor te bereiden op de trainen. Daarbij is het ook belangrijk om je hartslag en lichaamstemperatuur te verhogen.

Basis-blok > 10 minuten

De basis zal iedere les weer behandelt worden. Hierin besteden we aandacht aan voetenwerkoefeningen, lichaamshouding, bewegen, valbreken, slagen, afstand of basisposities. De basis is het fundament waarop je de krijgskunsten bouwt.

Blok 1 en 2 > 2x 20 minuten
De lesstof wordt verdeeld over twee blokken van ongeveer 20 minuten.

Sparren > 15 minuten
Het laatste kwartier van de les wordt gebruikt om al het geleerde in praktijk te brengen. Zie het maar als de ultieme dynamische oefening om je techniek te testen.

Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je training kan halen splitsen we de les op in ruwweg twee groepen: beginners en gevorderden. Iedere groep zal op zijn eigen niveau het blok behandelen. Hierdoor profiteer je van een maximaal aantal contacturen met je instructeurs.

Nieuw in H.E.M.A.?

Daarnaast hebben we voor de nieuwe leerlingen het “H.E.M.A. Bootcamp”. Hierin neem je samen met een instructeur in 3 weken de basis van de krijgskunsten door. Hoe houd je een zwaard vast, wat is het verschil tussen Vom Tag en Pflug, wat zijn de basissteken met een dolk? Dat en alle andere informatie die je nodig hebt om zo snel en veilig mogelijk mee te trainen in de les, leer je tijdens ons H.E.M.A. Bootcamp. De warming-up is klassikaal en aan het einde van de les doe je ook mee met het sparren.

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl