header_lesNG_crop

Training

Zwaard & Steen geeft al sinds 2003 les in H.E.M.A. (Historical European Martial Arts). De krijgskunst uit de veertiende en vijftiende eeuw! Met 120 leerlingen per week zijn wij niet alleen een van de grootste scholen voor H.E.M.A. in Nederland, maar ook een van de oudste.

Altijd al een keertje een zwaard willen hanteren? Vechten zoals in de middeleeuwen? Kom een gratis proefles bij ons volgen en begin volgende week nog met je eerste les!

Wij verzorgen wekelijkse trainingen in historische krijgskunsten. Tijdens de training ben je lekker actief bezig en word je uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen. Sterker en fitter worden gaan hand in hand met het verbeteren van je lichaamsbeheersing en coördinatie. Observeren, bewust worden van je eigen mogelijkheden en vertrouwen zijn belangrijke aspecten van de les.

 

Doelstelling

Het uiteindelijke doel: zo dicht bij mogelijk komen tot het trainen en vechten als een beoefenaar uit de late middeleeuwen. De geschiedenis laten herleven om deze beter te begrijpen.

Dit doel willen wij bereiken door iedereen in onze lessen de ruimte te geven om zich te ontwikkelen in een stimulerende en veilige omgeving. Eigen inzet, feedback van medeleerlingen, persoonlijke begeleiding en coaching van instructeurs zorgen ervoor dat geen enkele les hetzelfde is. Wij bieden een zorgvuldig uitgebalanceerd lesprogramma. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je altijd kan trainen op je eigen niveau, of je nu een ervaren zwaardvechter bent of net begint. Hierdoor kan je het maximale uit de training én jezelf halen.

Je kan het eerste halfjaar alle benodigde materialen van ons lenen, zodat je niet meteen honderden euro’s in je uitrusting hoeft te investeren. Je kan dus gelijk overal aan meedoen: dynamische oefeningen, flowdrills, sparren, etc.

De minimale leeftijd om bij ons te komen trainen is 16 jaar. Deze leeftijdsgrens hanteren wij omdat wij een krijgskunst beoefenen en vinden dat daarvoor een volwassen insteek een vereiste is. Zie ook onze huisregels en algemene voorwaarden.

Wil je bij ons komen trainen? Lees dan de pagina’s in het menu goed door en als je nog vragen hebt, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Of kijk hier als je gelijk een gratis proefles aan wilt vragen.

 

Alhÿe hebt sich an dye zedel der Ritterlichen kunst des fechtens dye do geticht vnd gemacht hat Johans Liechtenawer der ain hocher maister In den künsten gewesen ist dem got genadig seÿ

Anonymous, Codex Danzig (1452)

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl