Proefles

Ben je ons tegengekomen, op een evenement of via een andere weg, en heb je de smaak te pakken gekregen? Goed om te horen! Om iedereen de mogelijkheid te geven kennis te maken met zwaardvechten heb je een bij onze club een aantal opties: 

1) Kom mee als introducé (Kosten: gratis) 

Ken je een van onze leden en wil je graag een keer mee doen met diens passie? Dit willen we aanmoedigen en dus is er een formele manier opgesteld om dit te doen, deze ziet er als volgt uit: 

 • Jouw kennis, een Zwaard & Steen lid, geeft tijdens de training aan iemand een volgende les mee te willen nemen. 
 • Dit wordt goed of afgekeurd door de aanwezige instructeurs. De standaard gaat zijn om één introducé per les toe te laten.  
 • Er wordt een emailadres gevraagd van de introducé zodat er een e-mail verstuurd kan worden.  
 • De mail die naar jou, de introducé, gestuurd wordt bevat een formulier met informatie over de benodigdheden voor jouw eerste training. Hier staat ook een verwijzing naar de huisregels en het veiligheidsbeleid. 
 • Je dient het formulier met het akkoord vóór de betreffende training gelezen en ondertekend te hebben. De ondertekening wordt dan in de planning vermeld.  

Let op: omdat de club alleen Nederlands als voertaal gebruikt is er geen officiële versie in andere talen. Het is de verantwoordelijkheid van de introducé zelf om zich wegwijs te maken in onze regelementen. 

 • De volgende les is zowel het huidig lid als de introducé aanwezig. Als het huidige lid niet aanwezig kan zijn wordt de toegang voor de introducé geweigerd 
 • De introducé wordt wegwijs gemaakt door het Z&S lid met wie hij/zij mee is 
 • De oefeningen doen zij samen of met nog een ander persoon erbij in het geval van partner oefeningen met een oneven totaal aantal aanwezige leden 
 • Tijdens het sparren wordt er eerst door zowel lid als introducé een keer meegekeken/ge-coached  
 • Daarna sparren ze tegen elkaar of tegen anderen (dit zal per situatie verschillen) 

Na de training wordt per email het inschrijfformulier verstuurd naar de introducé. Als je je inschrijft kun je beginnen met deelname aan de reguliere en open trainingen (afhankelijk van abonnementsvorm). 

Voor deze vorm hoef je je niet zelf in te schrijven. Het Zwaard & Steen lid dat jij kent meldt je aan en na goedkeuring kun je langskomen! 

2) Bootcamp (Kosten: €22.50 pp) 

De bootcamps zijn bedoeld om meerdere beginners en groepen kennis te laten maken met het zwaardvechten. Deze vorm is het meest geschikt voor beginners omdat je tijdens de bootcamp de basis van het zwaardvechten geleerd krijgt met de meeste persoonlijke aandacht. We nemen basishoudingen, bewegingen en begrippen door die je instroom in het reguliere lesprogramma zullen vergemakkelijken. Tijdens de bootcamp krijg je van ons een set spullen te leen zodat je meteen (veilig) mee kan doen. Bootcamps zullen plaatsvinden in het weekend onder leiding van onze hoofdinstructeur, Arto Fama

Om de bootcamps mogelijk te maken vragen we hier een kleine vergoeding voor. Vond je het leuk en smaakte het naar meer? Na deze bootcamp krijg je direct de mogelijkheid om je in te schrijven zodat je kan beginnen aan jouw eigen H.E.M.A.-avontuur. 

 • De kosten bedragen €22.50 per persoon 
 • Max 10 personen per bootcamp (Grotere groepen kunnen ook, maar dit moet in overleg vanwege beperkte hoeveelheid leen-gear per locatie)

3) Meedraaien met een reguliere training (Kosten: gratis) 

Deze vorm is voor aspirant leden die willen proeven hoe onze traingingen eraan toe gaan. Deze vorm van inschrijving is gratis en is het meest geschikt voor mensen die een (of meerdere) van onze workshops hebben gevolgd op bijvoorbeeld Castlefest of Dag van het Park. Heb je al eerder HEMA beoefend maar bij een andere club? Ook dan is deze proefles vorm de beste keuze! Als je je inschrijft voor deze vorm word je op een doordeweekse avond (Rotterdam: maandag & woensdag, Utrecht: maandag & donderdag) uitgenodigd. Je krijgt van ons een set spullen te leen zodat je meteen (veilig) mee kan doen. Tijdens de les word je extra ondersteund door de instructeurs en onze leden. Zo maak je dus kennis met de sport, de instructeurs, en niet geheel onbelangrijk, de sfeer van de club! Vond je het leuk en smaakte het naar nog meer? Na deze eerste les krijg je direct de mogelijkheid om je in te schrijven! 

Let op: 

 • De aangegeven dag in het formulier is enkel voor je proefles, als je daarna op andere of meerdere dagen wil trainen kan dat uiteraard. 
 • Om zo snel mogelijk zo veel mogelijk de aanvragen te behandelen zijn we streng tegen late afzeggingen. Als je niet tijdig afzegt (uiterlijk 3 dagen voor de geplande deelname) word je uit de wachtrij verwijdert en moet je je opnieuw aanmelden.  
 • Om de training zo natuurlijk mogelijk te houden is er een maximum proeflessers per training die ingepland worden. 
 • Je kan je alleen individueel inschrijven om mee te draaien tijdens de reguliere training, we kunnen niet garanderen dat je samen met iemand anders ingepland wordt.  

4) Oud-leden 

Oud leden hoeven enkel aan te geven dat ze oud lid zijn en weer terug willen komen. Hierop kan een mutatie formulier gestuurd worden om hun gegevens te controleren en kunnen ze direct weer beginnen met trainen. 

Stuur een email naar Bestuursteam@zwaard-steen.nl zodat we je weer aan kunnen melden!