test 1

Z&S Zomertoernooi en Zomerstop 2016

Leerlingen-zomertoernooi 2016

Op zaterdag 16 juli organiseren we ter afsluiting van het seizoen 2015-2016 het jaarlijks terugkerende leerlingen-zomertoernooi. Het gaat weer een leuke dag worden, hopelijk tot de nok toe gevuld met mooie gevechten!
De spelregels van het toernooi worden hieronder uitgelegd. Het format dat we hanteren voor het zomertoernooi vereist in principe geen jury, maar het lijkt ons leuk om desalniettemin een veld aan te bieden waarop gejureerd wordt; voor diegenen die iets meer structuur in hun gevechten willen. Je kan je dus inschrijven als vechter of als jurylid. Instructeurs zijn uitgesloten van deelname, maar mogen wel worden uitgedaagd.

Aan het eind van de dag zijn we van plan om, als het weer het toestaat, lekker te gaan barbecueën. Mocht het weer ons in de steek laten, dan gaan we kijken of we ergens kunnen gaan eten. Laat van tevoren even weten of je van plan bent mee eten!

Spelregels zomertoernooi

Alle deelnemers en juryleden krijgen aan het begin van het toernooi 3 muntjes. Het is dan de bedoeling dat je gedurende de dag met zoveel mogelijk mensen vecht, maar minimaal 10 gevechten. Aan het eind van de dag geef je dan al je muntjes weg aan diegenen die volgens jou het best, tofst, mooist of meest technisch gevochten hebben. Dit hoeft niet per se iemand te zijn tegen wie jij persoonlijk hebt gevochten; je mag ook muntjes geven aan iemand die je hebt zien vechten.

Ook zijn er in de middag extra muntjes te verdienen door instructeurs uit te dagen. Ook deze muntjes dien je aan het einde van de dag weer uit te delen. Juryleden en instructeurs mogen ook muntjes verdelen onder de deelnemers. Diegene die aan het einde van de dag de meeste muntjes heeft, wint.
Probeer gedurende de dag aan minstens tien gevechten deel te nemen. Je mag met je tegenstander de regels afspreken, mits deze passen binnen de minimale veiligheidseisen van Zwaard & Steen. Je mag bijvoorbeeld afspreken tot hoeveel punten je vecht, hoe lang het gevecht duurt, of je wil ringen en op welke intensiteit je wil vechten. Als je tegenstander geen been/kniebescherming draagt, mag je dus niet naar de benen slaan. Zorg ervoor dat er bij ieder gevecht minstens één veiligheidscoach aanwezig is.

Het is ook mogelijk om in samenspraak met je tegenstander en de aanwezige instructeurs te kiezen voor bijvoorbeeld enkele rondes worstelen of vechten met dolk of Messer/Dussack. Zorg er wel voor dat er voldoende matten liggen om dit te doen.

Minimale verplichte bescherming voor deelnemers aan langzwaardgevechten:
• Masker met achterhoofdbescherming
• Kraag
• Borstbescherming (borstplaat of SPES-jas)
• Elleboogbescherming
• Handschoenen (minimaal LaCrosse/RedDragon)
• Toque

Optioneel:
• Kniebeschermers
• Scheenbeschermers
• Onderarmbeschermers

Het zomertoernooi vindt plaats in de zaal in Nieuwegein. De zaal gaat open om 9:30 en het toernooi begint om 10:00. De beoogde eindtijd is 16:30. Deelname is gratis. Wij zorgen voor koffie/thee en versnaperingen, neem wel je eigen lunch mee!
Inschrijven kan middels het onderstaande formulier.

Zomerstop Zwaard & Steen

Het einde van het lesseizoen 2015-2016 komt met rasse schreden dichterbij, en dit betekent dat de zomerstop er weer aan komt! In andere woorden: tijd voor de instructeurs om even van de zon te genieten en om hard te werken om het lesseizoen van 2016-2017 voor te bereiden! De laatste les van dit seizoen zal gegeven worden op donderdag 14 juli. De lessen beginnen weer op maandag 5 september. Als je een automatische overschrijving voor je lesgeld hebt, vergeet deze dan niet uit te zetten voor augustus en in september weer aan te zetten!
Dat er een zomerstop is, betekent echter niet dat er in het geheel niet getraind gaat worden. Houd de Facebookpagina en website goed in de gaten voor eventuele trainingen. Deze zullen in Nieuwegein plaatsvinden.

Daarnaast zijn er nu ook al de volgende evenementen gepland:
• 24 juli: jurytraining
• 4 t/m 7 augustus: Castlefest (VOL)
• 14 augustus: jurytraining
• 27 augustus: Dutch Lions Cup

Als je wil deelnemen aan of helpen met één of meerdere van deze evenementen en trainingen, laat dit dan via de mail en/of de desbetreffende inschrijvingsformulieren weten!

Namens alle instructeurs en het bestuur, alvast een fijne zomer toegewenst!


Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)


Op welke dagen train je:


Ik wil me graag opgeven als: (verplicht)


Ik wil gear lenen, namelijk:


We gaan na het toernooi nog ergens wat eten en drinken, wil je op de hoogte van de plannen gehouden worden?


Heb je nog dieetwensen?

Om zeker te weten dat je geen robot bent, kopieer de volgende tekst in het vakje hieronder: captcha


Ik heb de Huisregels gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *