test

Review Copenhagen Open – door Rúna Magnússon

Copenhagen Open 2015

Elk jaar organiseren de Noord-Europese H.E.M.A.-clubs de “Nordic Historical Fencing League”; een jaarlijkse serie toernooien in waarin vechters vanuit alle HEMA clubs deel kunnen nemen en geranked kunnen worden op hun prestaties over het hele seizoen.

De Copenhagen-editie van dit jaar mocht rekenen op een team van 7 vechters uit Nederland in de categorieën Open- & Women’s Longsword, waarvan 6 van Zwaard & Steen. Voor veel van ons Z&S’ers was dit de eerste keer dat we aan een dergelijk toernooi meededen. De grote variëteit aan vechtstijlen onder de verschillende deelnemende clubs zorgden voor interessante gevechten en nieuwe ervaringen. De deelnemers van Zwaard & Steen hebben zich bewezen als zeer technische vechters en we hebben met onze gezamenlijke scores in de toernooien ervoor gezorgd dat Zwaard & Steen gelijk is binnengekomen op rang 9 van de deelnemende club in de League! Ties Kool van de Nederlandse club HVN heeft het Open Langzwaardtoernooi gewonnen.

Na de toernooien hebben we nog een hele zaterdagnacht kunnen genieten van het uitgaansleven van Kopenhagen samen met de andere deelnemers en crew. De zondag konden we het rapiertoernooi bekijken, vrij sparren en meer van Kopenhagen zien. Het was een spannend evenement met een zeer goede sfeer en de deelnemers van Zwaard & Steen zijn zeker gemotiveerd om nog vaker mee te doen met de Nordic League of andere internationale toernooien!

Meer informatie over de Nordic Historical Fencing League vind je hier: http://www.nhfl.nu/

 – Rúna Magnússon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl