BunnyBash_Marcos_Michel

Bunny Bash 2015, Kontich (BE)

In het weekend van 7 en 8 maart heeft een aantal leden van Zwaard en Steen de Bunny Bash in België bijgewoond. De Bunny Bash wordt jaarlijks georganiseerd door Sumus Soldani. Er waren dit jaar weer deelnemers uit onder andere België, Nederland, Denemarken en Engeland, die samen zorgden voor een goede en gezellige sfeer.

BunnyBash_Gathered

Foto: Kevin Grysenbergs

Er konden verscheidene workshops worden gevolgd: Sumus Soldani gaf een workshop over technieken uit de Codex Wallerstein, Invirtus behandelde het vechten in harnas, Steve Thurston van Dragon’s Tayle demonstreerde Engelse langzwaardtechnieken en Zwaard & Steen verzorgde een workshop waarbij het concept “afstand” centraal stond. Stuk voor stuk interessante workshops waar de deelnemers enthousiast aan meededen.

Naast deze workshops was er ook een langzwaardtoernooi georganiseerd. Dit toernooi is vooral uniek vanwege het sportieve gedrag en het fair play-element; expliciet onderdeel van de regels is namelijk dat het publiek niet alleen moet klappen als er mooie technieken worden uitgevoerd, maar ook wanneer een vechter een treffer aangeeft die door de jury niet is gezien. De sfeer werd hierdoor een stuk gemoedelijker en minder fanatiek competitief. De jury werd vrijwillig ingevuld door de vechters zelf, met de bedoeling om de vechters ook eens kennis te laten maken met het toernooi vanuit een ander perspectief.

De uiteindelijke winnaars van het toernooi waren Jem Burke van Invirtus (derde), Aster Soetaert van de Hallebardiers (tweede) en onze eigen Arto Fama (eerste)!

BunnyBash_Winners

Vlnr: Jem Burke, Aäron Faes, Aster Soetaert, Arto Fama. Foto: Serge Rombouts

De Bunny Bash was wat Zwaard & Steen betreft dit jaar weer een succes. Het evenement had van het begin tot het einde een zeer goede sfeer, de workshops waren erg interessant en het toernooi was toegankelijk en uitdagend tegelijk. We kunnen niet wachten op de volgende editie!

 

Klik hier voor een playlist van alle toernooigevechten.

 

Titelfoto: Serge Rombouts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl