Vrijdagtraining

Vrijdagavondtraining

Als extra training organiseert Zwaard & Steen vanaf september iedere vrijdagavond een extra training.

Wedstrijdtraining

Het verschil tussen de reguliere training en de wedstrijdtraining is dat de laatste minder is gericht op het aanleren van nieuwe technieken, maar meer op het uitvoeren van bekende technieken in een fysiek uitdagende omgeving. De trainingen zijn erop gebouwd om mensen te laten wennen aan de fysieke stress van een toernooi en om hun energie beter te leren managen.

Wat heb je nodig om aan de wedstrijdtraining mee te doen? In principe is de training open voor alle leerlingen, niet enkel voor de doorgewinterde toernooivechters. Het is echter wel raadzaam om zelf al zoveel mogelijk bescherming te hebben. De intensiteit ligt hoger dan bij de reguliere training en het grootste deel van de training is met bescherming. Wennen aan het dragen van die bescherming is een belangrijk onderdeel van de training. Er kan materiaal van de club worden geleend, maar het is beter als je zelf al ruim voorzien bent. Om het tempo van de training hoog te houden, introduceren we weinig tot geen nieuwe technieken. Reeds bekende bewegingen worden gebruikt in nieuwe oefeningen. Het is handig als je bekend bent met technieken en bewegingen zodat er weinig tussentijds hoeft te worden uitgelegd.

Lijkt het je wat om deel te nemen aan een fysiek uitdagende training en denk je dat je ooit weleens mee zou willen doen aan een toernooi? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier.
Informeer op voorhand ook even bij onze instructeurs, Arto voor Nieuwegein en Michel voor Rotterdam.


 

Studiegroep Ringen

Ringen (ofwel: worstelen) is een belangrijke pijler in de Europese middeleeuwse krijgskunsten. Op dit moment is worstelen slechts een klein onderdeel van onze reguliere lessen. Daarom beginnen we per ingang van het nieuwe seizoen met een open pilot voor een Ringen Studiegroep.

In deze studiegroep zullen wij gaan kijken naar worsteltechnieken van bijvoorbeeld Fabian von Auerswald, Ott Jud en de Codex Wallerstein. Deze training zal worden opgezet als een studiegroep: eerst bekijken we samen kort het manuscript en de technieken die we die avond gaan behandelen. Daarna volgt een stevige warming-up, gevolgd door een aantal rustige technische oefeningen die naarmate de training vordert in intensiteit en complexiteit zullen toenemen. Aan het einde van de training wordt er natuurlijk vrij geworsteld, zodat de technieken in een dynamische omgeving in de praktijk kunnen worden gebracht. Worstelen is immers zowel een technische als fysieke bezigheid, en aan beide aspecten zal ruimschoots aandacht worden besteed.

Waarom een studiegroep, en geen reguliere training? Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij nog onvoldoende een systeem hebben om een gedegen curriculum op te kunnen baseren. Een studiegroep-vorm biedt ons de mogelijkheid om samen de manuscripten te verkennen en uiteindelijk te komen tot een fysiek en technisch uitdagende training volgens middeleeuws recept!

Wat heb je nodig om aan de Ringen Studiegroep mee te doen? Wat betreft bescherming heb je maar weinig nodig: je normale sportkleding plus tok en bitje zijn in principe voldoende. Je kunt er eventueel voor kiezen om een vechtjas of judo-gi mee te nemen, maar dit is volledig optioneel. Wat niveau betreft hoeft niemand zich zorgen te maken; zolang je bereid bent te leren en te zweten, kan je met ieder ervaringsniveau komen beginnen.

Als je de verdieping wil zoeken in dit zeer belangrijke onderdeel van de historische Europese krijgskunsten, aarzel dan niet om ons onderstaande formulier te laten weten dat je er bij wil zijn!


 

De training op vrijdag geldt als extra les, en het is niet mogelijk om enkel en alleen op vrijdag te trainen. Het normale Zwaard & Steen-tarief geldt hiervoor: €25 per maand voor één reguliere training (géén wedstrijdtraining of ringen studiegroep) per week, €40 per maand voor onbeperkt trainen (inclusief wedstrijdtraining en ringen studiegroep).

De wedstrijdtraining vindt plaats op de even weken, de ringen studiegroep op de oneven weken.

Beide vrijdagtrainingen vinden plaats op onze locatie aan de Harmonielaan 1 in Nieuwegein, en zullen om 19:30 beginnen.

Opgeven voor de wedstrijdtraining gaat alleen in overleg met je instructeurs, Arto (in Nieuwegein) en Michel (in Rotterdam)

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)


Ik wil me graag opgeven voor de lessen op vrijdagavond: (verplicht)


Op welke dag train je?

Om zeker te weten dat je geen robot bent, kopieer de volgende tekst in het vakje hieronder: captcha


Ik heb de Huisregels gelezen.

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Nieuwegein
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Nieuwegein
Lessen - 19:30 tot 21:00

Volg ons op:

      FBicon      TBicon      YTicon

Contact Informatie:

  • Rapenburgerschans 52 3432 TR Nieuwegein
  • info@zwaard-steen.nl