Huisregels

Om de lessen veilig en verantwoord te laten verlopen, hebben wij een aantal huisregels die we hanteren tijdens de les.

1) We verwachten dat iedereen respectvol omgaat met hun medeleerlingen en instructeurs. Help elkaar leren en corrigeer elkaar waar nodig. De instructeurs zien erop toe dat iedereen in een veilige omgeving kan trainen. Leren mag, fouten maken is daar een onderdeel van.

2) Wij trainen met sportattributen die bedoeld zijn als wapen gehanteerd te worden. Het is daarom belangrijk dat er altijd respectvol mee omgegaan wordt. Niet op de grond laten slingeren, gelijk opruimen na gebruik en altijd bewust zijn van wat je in je handen hebt. De enige reden om een zwaard of dolk op te pakken is om ermee te gaan trainen.

2) Als je spullen leent van Zwaard & Steen, ga er dan voorzichtig mee om en ruim deze dan na gebruik ook weer op. Ook als je persoonlijke spullen leent van andere leerlingen.

3) Het dragen van sportkleding is noodzakelijk, het dragen van sportschoenen is verplicht. Het is tijdens de lessen voor zowel mannen als vrouwen verplicht om een toque te dragen.

4) Het is handig om een waterflesje of bidon mee te nemen, zodat je tijdens je training voldoende water kan blijven drinken.

5) Neem indien nodig een handdoek mee.

6) Zorg dat je nagels geknipt zijn en dat lang haar in een staart zit.

7) Alle sieraden af of uit. Indien dat niet mogelijk is, dan zodanig weggewerkt of afgeplakt dat je er bij jezelf of anderen er geen schade mee kan aanrichten.

8) Als je niet kan trainen vanwege een blessure, maar je wil wel aanwezig zijn tijdens de les, dan is daar ruimte voor. Geef dit van tevoren aan bij de instructeurs.

9) Als je je tijdens de les niet lekker voelt, geblesseerd bent of even niet met de training mee kan doen, geef dit dan aan bij de instructeurs. Wellicht kan de instructeur je een alternatieve oefening bieden zodat je wel het maximale uit de les kan halen. Indien dit niet gaat, neem je rust en geef aan wanneer je weer in staat bent om mee te trainen. Heb je rust nodig, dan kan je je altijd even terugtrekken naar de kleedkamers, maar meld dit vooraf altijd bij een instructeur.

10) Als je bij ons traint en je wil een vriend of vriendin als proeflesser introduceren, meld hem of haar dan hier even aan. Meedoen mag altijd, alleen komen kijken is niet toegestaan.

11) Heb je vragen, op- of aanmerkingen of wil je iets met je instructeurs bespreken met betrekking tot het lesprogramma en/of bestellingen, dan is daar na de les alle tijd en ruimte voor.

12. In onze school is er geen plaats voor discriminatie, intimidatie en zinloos geweld. Mochten wij dit constateren, dan volgt direct een lesontzegging en nemen wij contact op met de verantwoordelijke autoriteiten.

Lees ook de algemene voorwaarden.