Muiderslot_pinksterweekend

Middeleeuws Pinksterweekend op het Muiderslot

De Ridders en Jonkvrouwen zijn ook dit jaar weer op het Muiderslot. Voor het 8ste jaar op rij organiseert Zwaard & Steen in middeleeuws festijn tijdens het Pinksterweekend op het Muiderslot. Met een divers programma voor jong en oud, is er van alles te zien én te doen.

Als eerste is er het civiele kampement waarin het dagelijkse leven wordt uitgebeeld en waar je ook zelf deel kan nemen. Er zijn allerlei activiteiten te doen, van kaarsjes maken van bijenwas, het maken van je eigen maliënkolder, broodjes bakken of middeleeuwse bordspellen spelen. Ook kan je kijkje nemen bij de tenten van de ridders.

In het militaire kampement hebben we allerlei wapens uitgestald die je ook met je handen mag bekijken. Ook vindt hier de kinderveldslag plaats.

Op het toernooiveld zullen wij meerdere keren per dag demonstraties geven in de middeleeuwse krijgskunsten. Niet alleen ongewapend, maar ook met zwaard en dolk, en zelfs in harnas! Je kan er ook zelf zwaardvechtles volgen.

Aan het einde van de dag is er een riddertoernooi tussen de ridders van Holland en Utrecht. Hierbij hebben we ook de hulp nodig van alle kinderen. Door de dag heen heb je een speurtocht kunnen doen en is gebleken of je bij de troepen van Utrecht of van Holland hoort. De ridders kunnen alle hulp goed gebruiken.

Kijk op de site van het Muiderslot voor meer informatie en openingstijden en hopelijk zien we jullie daar!

IMG_6164

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse trainingen:

Maandag- locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Maandag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Woensdag - locatie: Rotterdam
Lessen - 19:30 tot 21:00

Donderdag - locatie: Utrecht
Lessen - 19:30 tot 21:00

Vrijdag - locatie: Utrecht
(Wedstrijdtraining)

Volg ons op:

      FBicon       InstaIcon       YTicon

Contactinformatie:

  • info@zwaard-steen.nl